Close

Šiuolaikinės pramoninės gamybos iššūkių įveikimas

3 minute(s) to read July 22, 2021

Šiuolaikinėje pramoninėje aplinkoje gamintojai nuolat susiduria su daugybe iššūkių. Nuo kibernetinio saugumo grėsmių iki aplinkosaugos problemų ir tiekimo grandinės sutrikimų. Tačiau su kiekvienu iššūkiu atsiranda galimybė diegti naujoves ir tobulėti. Panagrinėkime keletą pagrindinių iššūkių, su kuriais šiandien susiduria pramonės gamintojai, ir sprendimus, galinčius nutiesti kelią į sėkmę.


1. Kibernetinis saugumas

Tobulėjant išmaniųjų gamyklų iniciatyvoms, didėja ir tobulėja kibernetinio saugumo rizika. Gamintojai turi teikti pirmenybę kibernetinio saugumo priemonėms, kad apsaugotų savo veiklą ir intelektinę nuosavybę nuo galimų grėsmių. Tai galima padaryti įgyvendinant aktyvius išsamius kibernetinio saugumo protokolus, įskaitant darbuotojų mokymus, reagavimo į grėsmes planavimą ir holistines kibernetinio valdymo programas, apimančias tiek IT, tiek OT. Daugybė sprendimų, kurių visuma gali padėti sumažinti riziką ir apsisaugoti nuo kibernetinių atakų.


2. Poveikis aplinkai

Pramoninė gamyba labai prisideda prie pasaulinio šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo ir energijos suvartojimo. Didėjant klientų, partnerių, tiekėjų ir vyriausybių spaudimui mažinti ir kuo labiau sumažinti šį poveikį aplinkai, pramonės gamintojai privalo taikyti tvarumo praktiką. Elektrifikavimo ir tvarumo iniciatyvos gali padėti ne tik sumažinti veiklos išmetamo CO2 kiekį, bet ir sumažinti techninės priežiūros išlaidas bei padidinti efektyvumą. 


3. Tvarumo vertinimas

Kaip tvarumo nauda gali konkuruoti įmonių pasaulyje, kuriame atsižvelgiama į pagrindinius našumo, efektyvumo ir lankstumo rodiklius? Tvarumą vertinant pagal finansinius standartus, leidžiančius apskaičiuoti investicijų grąžą, susietą su tradiciniais veiklos rodikliais ir anglies dioksido kainodara, galima aiškiau įvertinti poveikį aplinkai ir paskatinti investicijas į švaresnes, bet kartu ir pelningas alternatyvas.


4. Pirkimų sudėtingumas

Pirkimų procesai tampa vis sudėtingesni. Dėl šio sudėtingumo prekės vėluoja ir gamintojai pradeda gailėtis atlikę užsakymą dėl šių prekių. veluojančias prekes. Pirkimų procesų supaprastinimas pasitelkiant strateginę partnerystę su kompetentingais tiekėjais gali supaprastinti sprendimų priėmimą ir užtikrinti, kad investicijos atitiktų organizacijos poreikius. Pardavimo atstovų, turinčių klientų pirkimo kompetenciją, įgalinimas, taip pat savitarnos sprendimų ir automatizuotų procesų panaudojimas gali dar labiau padidinti pirkimų efektyvumą ir tikslumą.


5. Tiekimo grandinės atsparumas

Nenumatyti trikdžiai, tokie kaip pasauliniai įvykiai ir tiekimo trūkumas, besikeičianti klientų paklausa ir ekstremalios oro sąlygos, pabrėžia tiekimo grandinės saugumo ir atsparumo didinimo svarbą. Atsakymas į šias nenuspėjamas rinkos sąlygas – skubi skaitmeninė tiekimo grandinių transformacija pasitelkiant integraciją, automatizavimą ir skaitmeninius dvynius. Priemonės, galinčios padidinti lankstumą, judrumą ir skaidrumą. Skaitmeniniai dvyniai leidžia gamintojams modeliuoti scenarijus, nustatyti neefektyvumą ir priimti pagrįstus sprendimus, kad būtų sustiprintas tiekimo grandinės atsparumas.


Integruota partnerystė sėkmei pasiekti

Naudodamiesi naujoviškomis technologijomis ir strateginėmis partnerystėmis, pramonės gamintojai gali įveikti šiandienos dinamiškos aplinkos iššūkius ir užtikrinti sėkmingą ateities gamybą.

Atlas Copco siūlo integruotus sprendimus ir kompetenciją, padedančius pramonės gamintojams orientuotis tarp šių iššūkių ir transformuoti gamybos procesus. Nuo kibernetinio saugumo iki tvarumo ir tiekimo grandinės atsparumo – mūsų išmaniosios gamybos sprendimai įgalina įmones įveikti kliūtis ir pasiekti veiklos tobulumo.

  • Aerospace

  • Automotive

  • Electronics

  • Energy

  • Government & Defense

  • Heavy Equipment & Machinery

  • Industrial Assembly

  • Rail Industry

  • Shipbuilding