Lukk

Atlas Copco utvider serien med WEDA nedsenkbare pumper for å oppfylle kravene til dreneringsoppgaver innen gruvedrift og konstruksjon i det 21. århundre

18. juli 2024

Atlas Copco utvider serien med WEDA elektriske nedsenkbare pumper som svar på økte krav til slitestyrke og selvstendig drift for dreneringspumper. De fire nye modellene har Atlas Copcos patenterte Wear Deflector-teknologi, som bygger på selskapets ingeniørekspertise innen design kombinert med moderne modellerings- og produksjonsteknikker for å levere overlegen pumpepålitelighet og lengre levetid i ekstremt krevende driftsmiljøer.

 

WEDA-pumper er konstruert for pålitelig drift over lengre perioder i krevende miljøer der vann sannsynligvis vil inneholde høye nivåer av sand og stein. Dette gjør dem ideelle for fjerning av vann innen gruvedrift, tunnelgraving og anleggsvirksomhet samt flomavlastning. De fire nye modellene – WEDA D80SH, WEDA D81, WEDA D91 og WEDA D95SH – er klassifisert 20–20–26–37 kW (50 Hz, 60 Hz: 31–31–40–58 hk) og kan effektivt håndtere vann med en spesifikk tyngdekraft opptil 1,1 og håndtere steiner opptil 12 mm (0,47 tomme). 

WEDA elektriske nedsenkbare pumper i aksjon

WEDA elektriske nedsenkbare pumper i aksjon

Drenering er en krevende og sikkerhetskritisk operasjon, men det har vært mangel på investeringer i å utvikle bedre pumpeløsninger som passer for utfordringene i det 21. århundre. Atlas Copco er det eneste selskapet som har modifisert utformingen til dreneringspumpene sine i løpet av det siste tiåret ved hjelp av moderne beregningsmodellering og avanserte produksjonsteknikker. Resultatet er WEDA-serien av pumper, som gir forbedret pålitelighet og holdbarhet, er enkle å utplassere og vedlikeholde og vil fungere lenger med minimal overvåking.

Bart Duijvelaar , Produktmarkedsføringssjef for nedsenkbare pumper hos Atlas Copco

Nye WEDA-modeller forbedrer pumpepåliteligheten

De nye pumpene inneholder også Atlas Copcos Wear Deflector-teknologi, som først ble lansert på WEDA D70-pumpen i 2021. Den patenterte teknologien er et resultat av design og produksjonsmetoder som setter nye standarder som var uoppnåelige inntil nylig. Avansert Computational Fluid Dynamics-programvare brukes til å forutsi ytelse og eliminere potensielle risikoer tidlig slitasje selv før en pumpe når prototypefasen. Nye 3D-printingteknikker brukes til rask prototyping og gir mulighet for støping av geometrier som var umulige tidligere. For sluttbrukere er resultatet en svært pålitelig dreneringspumpe som er enkel å ta i bruk, vil kjøre i lengre perioder med minimalt med inngrep og kan justeres slik at den blir som ny for å forlenge levetiden.

 

 

WEDA elektrisk nedsenkbar pumpe i bruk i gruve

Tekniker i gruve med WEDA-pumpe

Avanserte motorer og design for forbedret vedlikehold og holdbarhet

Tørrkjøringskapasiteten leveres av motorer med nøyaktig tilpasset størrelse som ikke krever kjøling av væsken som pumpes. I tillegg er pumpene konstruert for enkel inspeksjon og vedlikehold på stedet, noe som betyr at forebyggende vedlikehold er mer sannsynlig. Reparasjonsevne er også innebygd i designfasen for å minimere avbruddstid. Alle nye WEDA-modeller har en dobbel mekanisk tetning av patrontype i et hus i rustfritt stål, i stedet for mange deler som er utsatt for feiljustering og smuss.

WEDA elektrisk nedsenkbar pumpe utplassert av teknikere i bruk

WEDA-pumper på anlegget

Gruvedrift og byggeplasser står overfor krevende utfordringer, og det siste de trenger er en pumpefeil som kan føre til maskinskader eller tap av liv. WEDA-pumpenes slitestyrke og autonomi i pumpeoperasjoner kan sørge for jevn drift og gi den påliteligheten og holdbarheten som moderne dreneringsoppgaver krever.

Bart Duijvelaar , Produktmarkedsføringssjef for nedsenkbare pumper hos Atlas Copco

På jakt etter statiske eller nedsenkbare dreneringspumper? Vi har en løsning som passer for deg.